Hoofdweg 21, 9795PA WOLTERSUM

Vraagprijs

€ 279.000 kosten koper

Woonopp.

114 m2

Perceelopp.

295 m2

Omschrijving

Karakteristieke voormalige 'schoolmeesters-woning' in de dorpskern van Woltersum. De strenge schoolmeester is al lang vertrokken maar de oude sferen zijn gebleven! De mooie suitedeuren, erker, glas in lood en overige fraaie elementen zijn zeker een bezichtiging waard!

Deze woning met prachtige kamer-en-suite, openslaande deuren naar de diepe achtertuin, bijkeuken, drie slaapkamers en een vernieuwde badkamer ligt op een kwartier autorijden van de stad Groningen.

Indeling begane grond:
royale entree met fraaie trapopgang; woonkamer met houtkachel en fraaie originele schouw, vanuit de originele suitedeuren met glas in lood komt u in de tuingerichte eetkamer; de voor- en achterkamer zijn samen circa 36 m²;
gesloten eenvoudige keuken (ca. 8 m²) voorzien van schouw en toegang naar de kelderruimte. De keuken kan eventueel met behulp van een draagbalk worden samengevoegd bij de eetkamer; achter de keuken bevindt zich een royale bijkeuken (ca. 11 m²) voorzien van toilet met fontein en tevens doorgang naar de tuin; de tuin die geheel rondom het huis loopt heeft vanaf de tuindeuren een diepte van ongeveer 14 meter.

Eerste verdieping
Deze verdieping is in 2012 geïsoleerd en opnieuw opgedeeld: er zijn drie slaapkamers van ca. 12 m², 9 m² en 8 m² (inclusief inbouwkasten, grondoppervlakte is groter) en een keurige badkamer met douche, wastafel en toilet (ca. 6 m²).

Bijzonderheden
- drie zonnepanelen aanwezig
- gezien oorspronkelijke bouwjaar wordt de ouderdomsclausule in de koopovereenkomst vermeld

Over Woltersum
Woltersum is een klein dorp in de gemeente Ten Boer, gelegen achter de dijk van het Eemskanaal. Het dorp is ontstaan rond een Wierde. De middeleeuwse uitziende kerk en de molens geven het dorp een idyllische uitstraling. Het dorp, bestaande uit ongeveer 350 inwoners, is voorzien van een basisschool en een bloeiend verenigingsleven. Voor overige voorzieningen als zwembad, winkelcentrum en sportvoorzieningen vind u Ten Boer op nog geen 10 minuten fietsafstand.
De afstand van Woltersum naar zowel Groningen, Appingedam als Bedum is ca. 13 km.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 279.000 kosten koper
Status
Recent verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
114 m2
Perceeloppervlakte
295 m2
Inhoud
508 m3

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal woonlagen
1

Energie

Energielabel
F

Brochure

Klik op de icoontjes om de documenten te downloaden

Documentatie per e-mail

Streetview