Woldjerweg 1, 9792TC TEN POST

Woonopp.

133 m2

Perceelopp.

1.268 m2

Omschrijving

TE KOOP: VRIJSTAAND WOONHUIS OP HISTORISCHE GROND

Prachtig landelijk gelegen VRIJSTAAND woonhuis op 689m² eigen grond in het dorpje Wittewierum.
De woning met rondom terras en een verzorgde tuin heeft als EXTRAATJE een achtergelegen stuk(tuin)grond ter grootte van 579m², welke gebruikt kan worden voor het houden van kleinvee, een moestuin of andere invulling.
Vanuit de woonkamer en keuken zijn er FRAAIE VERGEZICHTEN over de landerijen te bewonderen en zie je de verschillende seizoenen aan je voorbij trekken.

De omgeving geeft je het gevoel van RUST en RUIMTE, alsof de tijd heeft stil gestaan en je ver van de bewoonde wereld bent, met het BRUISENDE centrum van GRONINGEN toch binnen een klein halfuurtje met de auto te bereiken .......WAAR VIND JE DIT NOG ?!
Door de aanwezigheid van een badkamer en slaapkamer op de begane grond is de woning tevens levensloopbestendig te noemen. De woning wordt keurig bewoond en is altijd goed onderhouden.
BELEEF HET ZELF EN KOM KIJKEN!

GESCHIEDENIS
Het wierdedorp Werum of Wierum was ooit gelegen aan de rechtervoet van de Fivel, evenals Ten Post, Oldersum, Loppersum, Oosterwijtwerd en Spijk. Het ligt ± 1 km ten zuiden van Ten Post in de gemeente Ten Boer. Ten Post werd lange tijd gezien als een gehucht onder Wittewierum
De inwoners van het wierdedorp Wierum schonken in 1211 hun dorpskerk aan de pas opgerichte kloostergemeenschap te Romerswerf of Nijenklooster. Daar had Emo de leiding overgenomen van zijn neef en naamgenoot. De kroniek van Klooster Bloemhof vertelt uitvoerig over de verhuizing en stichting van het klooster in 1213 en de opname bij de orde van de Premonstratenzers in 1217 onder de naam Floridus Hortus: Bloemhof. Het witte habijt van de monniken zorgde ervoor dat Wierum in de loop van de tijd Wittewierum werd genoemd.
De huidige kerk, de 4e op deze plek, werd gebouwd in 1863 en is sinds 1977 in het bezit van de Stichting Oude Groninger Kerken. De kerk wordt sinds de laatste restauratie in 2003 voornamelijk gebruikt voor exposities en evenementen.

INDELING is als volgt begane grond:
entree; keuken; eetkamer; woonkamer met inloopkast; hal/bijkeuken met witgoedaansluiting, cv-opstelling en achterentree; toilet; badkamer; slaapkamer van circa 12m².

1ste verdieping:
overloop; berging; 2 slaapkamers van respectievelijk circa 8 en 14m² (op 1,5 m hoogte gemeten, vloeroppervlak is groter !)

Garage/ schuur van circa 34m² op perceel aanwezig

KENMERKEN
- Versterking NCG reeds gerealiseerd
- € 7.000,- SNN subsidie verduurzaming beschikbaar
- KAVEL L 188, 579m² valt onder deze overeenkomst
- Ouderdomsclausule wordt in de koopovereenkomst opgenomen
- Slaapkamer en badkamer op de begane grond aanwezig
- Garage/berging van circa 34m²
- CV ketel: vaillant bouwjaar 2012 eigendom

Lees meer...
Streetview