Stadsweg 15, 9731CR GRONINGEN

Vraagprijs

€ 225.000 kosten koper

Woonopp.

95 m2

Perceelopp.

312 m2

Omschrijving

Sfeervolle twee-onder-een-kapwoning met vrijstaande houten garage en vrijuitzicht.

Geschiedenis:
Complex van vijf blokjes twee-onder-een-kapwoningen, gesitueerd aan de zuidzijde van de oude Stadsweg aan de rand van het vroegere dorp Oosterhoogebrug, gebouwd in 1948-1949 in opdracht van de Stichting Noorddijker Woningbouw te Noorddijk naar ontwerp van de Groninger architect Joh. Prummel in de ambachtelijk traditionele stijl van de Delftse School. Het dorp Oosterhoogebrug maakte tot de annexatie bij de gemeente Groningen in 1969 deel uit van de toenmalige gemeente Noorddijk met als hoofdplaats Ruischerbrug en onder meer de plaatsen Noorderhoogebrug, Oosterhoogebrug, Middelbert en Engelbert. De Stadsweg waar de woningen aan liggen, is eeuwenoud en vormde in de middeleeuwen de verbinding tussen Groningen - Ten Boer - Appingedam - Delfzijl. Direct na de oorlog was er in heel Nederland een enorm tekort aan woningen ontstaan. Om de woningnood op te lossen, werden in de kleinere plattelandsgemeenten door de Rijksoverheid gesubsidieerde woningen gebouwd, zogenaamde normaal woningen met een streekgebonden architectuur.

Indeling begane grond:
Entree,hal; toilet; kelder; woonkamer met schuifpui naar de tuin circa 34 m2; keuken; bijkeuken met achterentree; berging; garage; tuinkas.

Indeling verdieping:
overloop; drie slaapkamers van respectievelijk circa 5, 8 en 16 m2; badkamer met douche en wastafel;

2e verdieping:
via een vlizotrap is de zolderberging bereikbaar.

Bijzonderheden:
- vrij uitzicht voorzijde
- Dubbelglas en muurisolatie
- Gemeentelijk monument
- Ruime kavel
- cv-ketel lease

Gemeentelijke monumenten:
Groningen heeft 776 gemeentelijke monumenten. Samen met nog 22 archeologische monumenten maakt dat een totaal van 798 gemeentelijke monumenten. Daarnaast kent de stad 8 beschermde stadsgezichten. De monumenten worden beschermd via de erfgoedverordening.

Lees meer...
Streetview