Plantsoenstraat 23, 9717KT GRONINGEN

Woonopp.

62 m2

Perceelopp.

58 m2

Omschrijving

Een PAREL in de PLANTSOENBUURT! Uitstekend onderhouden schipperswoning met karakteristieke elementen zoals een hoog balkenplafond, glas-in-lood en een fraaie houten schouw. Aan de achterzijde uitgebouwd met een tuinkamer die ook geschikt is als werkplek of slaapkamer.

De huidige eigenaar heeft er de afgelopen decennia met veel liefde gewoond. Als geen ander kan zij verwoorden hoe het is om te wonen in deze sfeervolle schipperswoning in deze unieke buurt.

Verkoper aan het woord:
“Na ruim 29 jaar met plezier in de Plantsoenstraat 23 te hebben gewoond ga ik dit huis verlaten. Ik ga op een nieuwe prachtige plek in een Tiny House wonen.

Ik vind het fijn om wat te vertellen over het huis en de Noorderplantsoenbuurt. Het is een gezellige buurt, dichtbij het centrum maar zonder de drukte van het centrum. Het plantsoen noem ik mijn achtertuin. Een wandeling langs het Reitdiep is prachtig en binnen handbereik. Tal van eet- en drinkgelegenheden in de buurt en een buurtsuper.

De buurt, de straat voelt voor mij een beetje als een dorp in de stad zonder de 'sociale verplichtingen'. Elkaar groeten, een praatje op straat en aandacht voor elkaar indien nodig. Rustig achter je eigen voordeur leven staat voorop.
We hebben een buurtmail ('het lopend vuurtje') waarin overbodige spullen kunnen worden aangeboden, of vragen om gereedschap- kook- of bakspullen, fiets of wat dan ook te lenen. Kleine boekenkastjes zijn er ook.

De buurtvereniging Noorderplantsoen richt zich op het bevorderen van een zo gunstig mogelijk woon-, leef- en werkklimaat. Er is de Coöperatie De Groenste Buurt voor informatie over verduurzamen van de woningen en een Oplooppodium Café op zondagmiddag (ongeveer 1 keer per 2 maanden voor en door de buurt). Er is de OranjeWijTuin en ieder seizoen een buurtkrant. Welkom in de buurt!

Wat betreft het huis: Toen ik hier kwam wonen was het huis kleiner. Door de aanbouw (met de tuindeuren en de ramen die helemaal open kunnen) is het huis groter geworden (de tuin wat kleiner). Een heerlijk verstopplekje omdat je niet gezien wordt vanaf de straatkant, een werkplek of als slaapplek. En in de zomer als serre.

De dakkapel op de overloop geeft meer licht in de kamer en ruimte op de overloop. De dakkapel aan de zijkant van de slaap- werkruimte en de dakkapel aan de achterkant met (vlucht)trap naar buiten geven boven veel ruimte en comfort en een prachtige lichtval."

Indeling begane grond:
Hal/entree; vernieuwde badkamer met toilet, regendouche en wastafel; woonkamer met open keuken, totaal circa 30 m²; tuinkamer in de aanbouw (1999), circa 7 m²; openslaande deuren naar zonnig patio;

Indeling eerste verdieping:
Overloop; open loftruimte (circa 30 m² vloeroppervlakte) met ruimte voor en slaapplek en een werkplek. Twee dakkapellen aan de zijkant geven veel licht en extra ruimte op de verdieping met mogelijkheid voor een tweede slaapkamer.

Bijzonderheden:
- gezien oorspronkelijke bouwjaar (1895) wordt in de koopovereenkomst de ouderdomsclausule opgenomen
- verwarming o.a. middels airco-unit
- casco goed onderhouden (o.a. vernieuwde dakgoten en platte daken)

Lees meer...
Streetview