Laan der Kruisheren 20, 9617EC HARKSTEDE

Woonopp.

160 m2

Perceelopp.

1.101 m2

Omschrijving

Onder architectuur gebouwde villa (1996) met dubbele garage op één van de fraaiste plekjes van de Laan der Kruisheren. Rustig gelegen op een hoeklocatie, aan de achterzijde grenzend aan het water van de Borgmeren. De plas biedt een keur aan recreatiemogelijkheden. Op mooie dagen en avonden kan er volop gezwommen, gevaren of gehengeld worden. Dit alles op fietsafstand (tien kilometer) van het centrum van de stad Groningen!

Het multifunctionele gebouw de Borgstee, met kinderdagverblijf, basisscholen en een grote sportzaal bevindt zich op loopafstand. Vermeldenswaardig zijn de eigen winkelvoorzieningen van Harkstede en de uitstekende sportaccommodaties (voetbal en tennis).

Dit object biedt dan ook een unieke woonomgeving: rust en natuurschoon behorende bij het wonen aan het water, met dorps- en stadsvoorzieningen binnen handbereik!

De villa is in 1996 onder architectuur gebouwd (Signatuur Architecten) met gebruikmaking van onderhoudsvrije materialen (onder andere kunststof kozijnen, gedeeltelijk Keralith gevelbekleding). Fraai is de karakteristieke voorgevel met de glazen bouwstenen in het midden, en de voor- en achtergevel gemetseld in blokverband. Naast de unieke uitstraling van het woonhuis, is ook de aanwezigheid van een ruime dubbele garage (totaal circa 45 m2, met drie elektrische overheaddeuren waarvan één aan de tuinkant) onderscheidend.

Door de aanwezigheid van een slaapkamer en een badkamer op de begane grond behoort geheel gelijkvloers wonen ook tot de mogelijkheden. Aan de achterzijde is een serre aangebouwd van waaruit men een prachtig uitzicht heeft over de achtergelegen tuin en het water. Met name in de winter een schitterend verlengstuk van zowel de woonkamer als de tuin! De gedeeltelijke overkapping van het tuinterras zorgt er voor dat u ook op wat mindere zonnige dagen beschut buiten kunt zijn.

Het betreft een energiezuinig woonhuis. Er zijn 18 zonnepanelen en een zonneboiler aanwezig. De c.v. ketel is van 2016. De huidige eigenaren betalen maandelijks slechts € 85,-- aan energiekosten!

Indeling begane grond:
Hal/entree; badkamer (met toilet, urinoir en douche); slaapkamer van circa 14 m2; woonkamer en open keuken, totaal circa 45 m2; via een schuifpui is de serre bereikbaar (12 m2); berging/bijkeuken; garage (totaal circa 45(!) m2);

Indeling verdieping:
Ruime overloop met vide; balkon aan voorzijde; slaapkamer van circa 10 m2; slaapkamer van circa 18 m2; badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel; drie forse bergruimtes onder de schuine kap.
Aan de waterkant is een werk/klusruimte aanwezig met onder andere een elektrische lier voor het uit het water takelen van een zeilboot.

Bijzonderheden:
- perceeloppervlakte 1.101 m2
- woongedeelte begane grond geheel voorzien van vloerverwarming (inclusief serre)
- gehele woning is voorzien van nette wand- (stucwerk) en vloerafwerking (plavuizen en tapijt)
- tuin op zuiden

Lees meer...
Streetview