Kerkstraat 14, 9991BL MIDDELSTUM

Woonopp.

207 m2

Perceelopp.

760 m2

Omschrijving

TE KOOP: VRIJSTAAND DROOMHUIS, vernieuwd en instapklaar!

UNIEK OBJECT, REEDS VERSTERKT/ AARDBEVINGSBESTENDIG, instapklaar met mogelijkheden en heel veel sfeer!

DE WONING:
Idyllisch vrijstaand woonhuis met een besloten ligging in de oude kern van Middelstum (Groningen), lijkt zo uit een woonblad te komen.
De prachtige vrijstaande woning met zijn oorspronkelijke bouwjaar uit circa 1875, heeft een mix van oude en nieuwe architectuur zeer fraai gecombineerd, zowel exterieur als interieur, wat het pand een uniek karakter geeft.
Vanuit de royale hal bereik je de lichte ruime woonkeuken, het gezellige hart van de woning, compleet met een kookeiland van het topmerk BULTHAUP en diverse luxe inbouwapparatuur. De woonkeuken is van alle gemakken voorzien heeft een hardstenen vloer met verwarming, fraai balken plafond en de openslaande deuren naar de tuin completeren het geheel.
De woonkamer van maar liefst circa 44m² heeft zowel vloerverwarming als een houtkachel, op de vloer liggen massief houten vloerdelen en het fraaie balken plafond maakt ook hier het tot een fraai geheel.
Het gebruik van de inpandige berging/multifunctionele ruimte is voor koper nog vrij in te vullen, denk hierbij aan : atelier, 5e slaapkamer, werkkamer of kantoor aan huis.
Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers en een moderne nieuwe badkamer compleet met ligbad en tweede toilet gesitueerd.
De mooi aangelegde tuin met meerdere terrassen, houten schuur met overkapping en veel speelruimte voor kinderen is op het zuiden gelegen.
Rest mij nog te zeggen dat de woning volledig is geïsoleerd, een A+ energielabel heeft met een lage energielast!

We nodigen je uit om dit buitenkansje in Middelstum, "ons pareltje" zoals de huidige bewoners het huis noemen, te komen bewonderen.

MIDDELSTUM:
Middelstum is een sfeervol en actief dorp met met diverse prachtige oude gebouwen, winkels waaronder een supermarkt, Gezondheidsplein, twee basisscholen en een prachtig sportcomplex. Het dorp ligt op ca. 20 autominuten van Groningen en heeft ook een prima busverbinding met de stad Groningen.

INDELING:
Begane grond
Entree; toilet; woonkeuken; woonkamer; bijkeuken met witgoedaansluitingen en techniek; schuur/multifunctionele ruimte/ 5E slaapkamer

Verdieping
Overloop; werkkamer/slaapkamer; badkamer, ligbad, inloopdouche, toilet, wastafelmeubel; 3 slaapkamers van respectievelijk circa 10 m², 13 m² en 20 m² (op 1,5 M hoogte gemeten, vloeroppervlak is groter)

Op het perceel is tevens een houten berging aanwezig van circa 22 m²

DUURZAAMHEID:
A+ Energie prestatie label (Lage energielast)
Volledig geïsoleerd (2021)
HR ++ beglazing
Zonnepanelen 18x (2014)
CV-ketel Nefit Trendline HRC30/CW5 (2021)
Houtkachel (schoorsteen geveegd 2022)
Vloerverwarming begane grond
Elektrische radiatoren op de verdieping (voorbereid op warmtepomp)
Quooker en inductiekoken (2021)

KENMERKEN:
Versterkt en aardbevingsbestendig 2020/2021
Besloten tuin met berging, perceeloppervlak 760 m²
Keuken Bulthaup (2021)
Schilderwerk binnen + buiten (2021)
Gevels gereinigd, gevoegd en geïmpregneerd (2021)
Sanitair (2021)
Elektrische installatie volledig vernieuwd (2021)
Rookmelders (2022)
Beschermd dorpsgezicht
Recht van overpad om perceel te bereiken over Kerkstraat nr. 18

Lees meer...
Streetview