Hoofdweg 86, 9617AJ HARKSTEDE

Woonopp.

124 m2

Perceelopp.

2.398 m2

Omschrijving

Nog steeds aan het dromen van een vrijstaande woning met een eigen boomgaard, een moestuin of scharrelend kleinvee en toch niet al te afgelegen? Wake up want hier staat ie!!

Sfeervolle vrijstaande JAREN DERTIG gezinswoning in de dorpskern van Harkstede met drie slaapkamers en een garage/schuur. Zeer verrassend is de maar liefst 95 meter diepe achtertuin met allerhande fruitbomen (onder andere appel-, peer- en pruimenbomen) en diverse bessenstruiken. Een klein paradijsje op tien kilometer afstand van het centrum van Groningen!

De unieke combinatie van een groot perceel (ca. 2.400 m2) én de ligging in een dorp maakt dit object tot de perfecte plek voor mensen die vrij willen wonen maar wel met voorzieningen binnen handbereik.

In het begin van deze eeuw is het huis gerenoveerd met behoud van de jaren dertig sfeer. Aan de binnenzijde is het oude balkenplafond nog in zicht en vind je op verschillende plaatsen (woonkamer, entree, slaapkamer, zolder) nog de originele glas-in-loodramen. De hoge plafonds, de in lichte kleuren geschilderde wanden en vloeren maken het tot een zeer sfeervol geheel. In 2013 hebben de huidige eigenaren de keuken uitgebouwd, een moderne keuken geplaatst en openslaande deuren naar de achtertuin. De vierkante uitbouw met de houten wandbekleding contrasteert prachtig met de originele jaren dertig bebouwing.

En dan de tuin: eigenlijk is het nu te vroeg in het jaar om te zien hoe fraai deze is… de nieuwe eigenaar zal aangenaam verrast zijn!!

Indeling woonhuis begane grond:
Hal/entree: achterkamer met erker, totaal circa 24 m2; schuifdeur naar voorkamer van circa 15 m2; uitgebouwde keuken (circa 14 m2) met strakke moderne keuken; ruime bijkeuken (circa 11 m2) met achter-entree; toilet;

Indeling woonhuis verdieping:
overloop; slaapkamer (circa 8 m2); slaapkamer (circa 9 m2); slaapkamer (circa 12 m2); badkamer met tweede toilet; ligbad, douche en een badkamer meubel; vanaf de overloop is via een vlizotrap een bergzolder bereikbaar;

In de tuin staat een houten garage/schuur van circa 40 m2.

Bijzonderheden:
- c.v. ketel bouwjaar 2019
- kelderruimte (circa 7 m2) bereikbaar vanuit achterkamer
- gashaard in voorkamer
- grotendeels dubbele beglazing (uitgezonderd glas-in-lood begane grond)
- vloerisolatie begane grond en dakisolatie
- tuin op het zuiden (mogelijkheid tot zonnepanelen plat dak)
- supermarkt en voorzieningen op loopafstand
- gezien oorspronkelijke bouwjaar 1936 wordt ouderdomsclausule opgenomen in
koopovereenkomst

Lees meer...
Streetview