Hoofdweg 81, 9617AC HARKSTEDE

Woonopp.

350 m2

Perceelopp.

6.415 m2

Omschrijving

Fraaie Jugendstil woonboerderij (1912) met een modern vrijstaande kantoor- c.q. atelierruimte, gelegen op een prachtige locatie onder de rook van Groningen (tien kilometer van hartje centrum). Een uitstekende woon- en werkomgeving met het Meerstad-ontwikkelgebied letterlijk in de achtertuin! Dit object is zeer geschikt als woon- en werkpand. Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. De oppervlakte van het totale perceel bedraagt 6.415 m2.

NB. tevens geschikt voor specifieke vorm van wonen: bijzondere woonvorm bestaande uit ten hoogste 6 bewoners, en mogelijk voor Bed en Breakfast.

Het voorste gedeelte van deze imposante boerderij heeft in het verleden een architectenbureau gehuisvest en is gedurende een periode als woonhuis verhuurd geweest. Het is op zeer eenvoudige wijze samen te voegen met het middengedeelte van dit object, dat plaatse biedt aan een comfortabel woonhuis met een eigen zij-entree.

De oude koestal, paardenstal en schuur bieden 350 m2 aan berg- c.q. stalruimte voor multifunctioneel gebruik.

Achter op het terrein staat een schitterend vrijstaand kantoor- of atelierruimte met eigen keuken en sanitair (totaal circa 80 m2). Vanuit het kantoor is er een prachtig uitzicht over de boomgaard en de landerijen. Tevens staat hier een volledig geïsoleerd en verwarmd bijgebouw van circa 24 m2 dat dienst kan doen als bijvoorbeeld praktijkruimte.

Kortom: legio mogelijkheden om te wonen en te werken op een unieke plek op nog geen 10 kilometer van het centrum van de stad Groningen!

VOORHUIS:
Indeling begane grond: entree/gang; slaapkamer van circa 13 m2; slaapkamer circa 22 m2 (momenteel verdeeld in drie ruimtes, wanden eenvoudig te verwijderen);
verdieping: woonkamer met open keuken, totaal circa 35 m2; entresol van circa 15 m2 geschikt als slaapruimte; toilet; badkamer met doucheruimte.

MIDDENGEDEELTE:
Indeling woning begane grond: zij-entree; toegang tot kelder; woonkamer met eetkamer, totaal circa 125 m2, dichte keuken van circa 25 m2; bijkeuken; badkamer met douche; terras aan zijkant; woonkamer met vloerverwarming.
verdieping: overloop: slaapkamer van circa 10 m2; slaapkamer met badkamer, totaal circa 25 m2;

Zowel de begane grond als de verdiepingen van beide woongedeelten (voorhuis en middengedeelte) kunnen eenvoudig samengevoegd worden door verwijderen van enkele wanden.

KANTOORRUIMTE/ATELIER
Indeling: entree/hal; badkamer met douchevoorziening en toilet; kantoorruimte met keukentje, totaal circa 62 m2; entresol van 15 m2 voor archiefopslag of slapen.

Het kantoor en woning voorzien van c.v. (drie c.v. ketels + 5 airco units)

Achter op het perceel bevindt zich een schitterende boomgaard van circa 1.500 m2 ( 3 appel, 2 peer, 2 pruim, en 1 walnoot) De boomgaard is aan de slootkant begrensd door 13 knotwilgen.

Algemeen:
Gezien het bouwjaar van het object zal in de koopovereenkomst de zogenaamde ouderdomsclausule worden opgenomen. De tekst van de ouderdomsclausule is als volgt: Het is koper bekend dat het oorspronkelijke bouwjaar van de onroerende zaak omstreeks 1912 is, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Bouwkundige en constructieve kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in artikel 6.3 van de koopakte omschreven gebruik en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW. Het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst komt voor rekening en risico van koper.

Lees meer...
Streetview