Hoofdweg 25, 9617AA HARKSTEDE

Woonopp.

140 m2

Perceelopp.

990 m2

Omschrijving

Modern vrijstaand woonhuis in een karakteristiek oud jasje! Het oorspronkelijke bouwjaar (1907) van dit woonhuis, gelegen in de dorpskern van Harkstede, uit zich alleen nog in de authentieke uitstraling van de buitenzijde. De binnenzijde is door de huidige eigenaar rond de eeuwwisseling volledig gerenoveerd en getransformeerd in een moderne gezinswoning.

De woning biedt plaats aan vier slaapkamers, een tuingerichte woonkamer van circa 35 m2, een woonkeuken van circa 20 m2 (met stijlvolle Italiaanse designkeuken), een werk-studeerkamer en een fraaie moderne badkamer (2008).

Achter op het perceel (970 m2) staat een riante stenen schuur van circa 75 m2 vloeroppervlakte (volledig bezolderd) met een betonnen vloer, elektra, watervoorziening en een houtkachel. Zeer geschikt voor stalling van meerdere auto's door de aanwezigheid van twee paar openslaande toegangsdeuren.

Het perceel heeft een verrassend diepe achtertuin (40 meter) die volop privacy biedt. Blikvanger is de imposante rode beuk naast de woning die het geheel een statige en karakteristieke uitstraling geeft.

Gelegen in het centrum van Harkstede zijn alle voorzieningen binnen handbereik. Op directe loopafstand zijn een supermarkt, sportvelden, het multifunctionele verzamelgebouw de Borgstee (met twee lagere scholen, kinderopvang, sporthal). Aan de overzijde van de weg stopt de bus (halte Hertenkamp) naar Groningen en Hoogezand. Beide plaatsen liggen op fietsafstand (centrum Groningen circa 10 kilometer).

Indeling begane grond:
Entree; gang; werkkamer/studeerkamer, circa 8 m2; badkamer; toilet; zij-entree met trapopgang; woonkamer van circa 35 m2 (met twee schuifpuien naar de achtertuin; woonkeuken van circa 19 m2;

Indeling verdieping:
overloop: slaapkamer van circa 5 m2; slaapkamer van circa 16 m2 (met dakkapel); slaapkamer van circa 10 m2; slaapkamer van circa 10 m2;

Bijzonderheden:
- dak volledig vernieuwd
- geïsoleerde verdiepingsvloer
- luxe Italiaanse designkeuken (Valcucine) met inbouwapparatuur
- badkamer (2008) met ligbad, douche en dubbele wastafel
- goed geïsoleerde woning, jaarlijks gasverbruik slechts 1800 m3
- maandelijks voorschot gas/elektra slechts € 135,--
- Remeha c.v. ketel (bouwjaar 2012)
- 12 zonnepanelen

Lees meer...
Streetview