Hoofdweg 18, 9616TD SCHARMER

Vraagprijs

€ 249.900 kosten koper

Woonopp.

120 m2

Perceelopp.

1749 m2

Omschrijving

UNIEK OBJECT volop potentie voor de liefhebber van buitenwonen: de helft van een woonboerderij! Een fraaie mogelijkheid om te wonen in een karakteristieke twee-onder-een-(boeren)kap met het vrije gevoel van het buitenwonen! De woning is gelegen op een ruim perceel van 1.749 m2. Het bestrate entreegedeelte biedt parkeerruimte voor meerdere auto's, de riante tuin op het zuidwesten is groot genoeg voor het houden van wat kleinvee.

De huidige eigenaar is begonnen met de verbouw van de inpandige schuur (115 m2) tot woonruimte. Een mooie uitdaging voor de handige doe-het-zelver om het huidige gebruiksoppervlakte van 120 m2 te vergroten tot maar liefst 235 m2 woonoppervlakte!

Het geheel is gunstig gelegen ten opzichte van de stad Groningen (tien minuten) en van de oprit naar de A7 richting Hoogezand/Winschoten/Duitsland.

Het oorspronkelijke bouwjaar van de boerderij is 1929. Eind jaren zeventig is de boerderij over de lengte gesplitst. Het object is ook uitstekend geschikt voor een groter gezin. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers, op de begane grond zijn eenvoudig extra slaapkamers te realiseren, zeker na realisering van de verbouw van de schuur tot woonruimte.

Indeling begane grond:
zij-entree; gang; woonkamer (circa 21 m2) met houtkachel; toilet; badkamer met ligbad en douche; tweede woonkamer (voormalige keuken) circa 17 m2; bijkeuken van circa 14 m2; stookruimte van circa 14 m2; inpandige berging van circa 11 m2; inpandige schuurruimte met keukenblok, totaal circa 115 m2.

Indeling verdieping:
overloop; slaapkamer van circa 15 m2; gang met inloopkast; slaapkamer van circa 15 m2; slaapkamer van circa 18 m2.

De inpandige schuur is geheel bezolderd (vloeroppervlakte 77 m2). Ook hier zou nog woonruimte kunnen worden gerealiseerd....

Bijzonderheden:
- 6 zonnepanelen aanwezig
- cv verwarmd met cv ketel (lease)
- gezien oorspronkelijke bouwjaar 1929 wordt ouderdomsclausule opgenomen in koopovereenkomst

Lees meer...
Streetview