Hamweg 77, 9617AR HARKSTEDE

Woonopp.

334 m2

Perceelopp.

5.817 m2

Omschrijving

WONEN EN WERKEN ONDER DE ROOK VAN GRONINGEN!

Op een prachtige locatie aan de rand van het MEERSTAD plangebied... Grijp je kans!

Volledig verbouwd en gelegen aan de rand van het Meerstad plangebied, op een kavel van bijna 6000m². Je staat versteld hoeveel mogelijkheden deze 19de eeuwse woonboerderij biedt! Op 10 km van de grote markt Groningen!

Het woonhuis is gebouwd in 1898 en vanaf 2000 compleet nieuw opgebouwd en geïsoleerd. De laatste werkzaamheden zijn in 2016 afgerond. Er zijn feitelijk twee complete ruime woningen gecreëerd (totaal woonoppervlak is geschat op 334 m²), maar wordt op dit moment als één huis bewoond. De vrijstaande stenen schuur is voorzien van een grote schuifdeur, twee sectionaal deuren en twee loopdeuren, heeft een afmeting van circa 16 x 29 meter en is momenteel ingedeeld als garage, werkplaats met autobrug en paardenstallen, en daarboven is een enorme bergzolder. Het dak van de schuur is voorzien van 42 zonnepanelen. De schuur is eventueel tevens eenvoudig op te delen in vier gedeelten.

Door de ligging, indeling, kavelgrootte en (uitbreiding)mogelijkheden is dit een pand dat op vele manieren gebruikt zou kunnen worden. Naast een woonhuis voor het grote gezin, tevens geschikt voor dubbele bewoning, gebruik als Bed and Breakfast, kantoor/praktijk aan huis, werkplaats aan huis: het bestemmingsplan staat vele bedrijfsdoeleinden toe zoals ook een aannemersbedrijf of een winkel. Bovendien is het geheel bijzonder geschikt voor paardenliefhebbers! Er is een buitenbak met uitbreidingsmogelijkheden. In de schuur bevinden zich vier paardenstallen (waarvan één gedemonteerd) met luiken naar buiten en een zeer ruime zadelkamer.

Zowel voor als achter het huis is er vrij uitzicht over de landerijen, maar de indeling van de tuin biedt ook volledige privacy vanaf de weg. Er zijn diverse terrassen met zon én schaduw en de bestrating is onlangs opnieuw aangelegd. Er is meer dan voldoende ruimte voor een grote moestuin of dierenweide, maar een (zwem)vijver kan ook met gemak nog worden aangelegd: kortom, ruimte en mogelijkheden te over!

Gelegen op steenworp afstand van de dorpskern van Harkstede met alle dagelijkse voorzieningen en gelegen tussen de nieuwe Groninger woonwijk Meerstad en natuurgebied Duurswold. Een prachtige omgeving om te fietsen, wandelen en varen met op loopafstand een klein jachthaventje met een rechtstreekse verbinding met zowel de stad Groningen en het Schildmeer.

Onderstaande indelingen is een voorbeeld hoe de huizen opgedeeld zouden kunnen worden maar er zijn meerdere variaties zonder grote aanpassingen mogelijk.

Indeling woning I (voorhuis):
Ruime hal/entree met toilet en trap naar bovenverdieping, woonkamer met halfopen woonkeuken (gezamenlijk oppervlak van ca. 74 m²) die is uitgerust met een afwasmachine (2018), vrijstaand 5-pitsgasfornuis met oven en zeer veel kastruimte. De woonkamer met fraai uitzicht en openslaande tuindeuren is voorzien van plavuizen en aparte zithoek met speksteenhoutkachel en geeft toegang tot de inloop/provisiekast met ruimte voor vriezer en was-/droogcombinatie. De woonkamer en woonkeuken is voorzien van vloerverwarming.
Op de begane grond is verder nog ruim kantoor (ca. 14 m²) en trap naar bovenverdieping: boven is de moderne badkamer (ca. 9 m²) met elektrische vloerverwarming voorzien van een tweepersoons hoekbad, ruime inloopdouche en brede wastafel, twee ruime slaapkamers van (ca. 17 en 20 m²).

Indeling woning II (achterhuis):
Hal/entree met toegang tot woonkamer en open woonkeuken (totale oppervlak ca 65 m²) voorzien van oven, 4-pitsgasfornuis, afzuigkap en koelkast. Badkamer met douche, wastafel en toilet. Beneden is er een grote zonnige slaapkamer (ca. 22 m²) met tuindeur. Boven zijn er twee slaapkamers, waarvan één erg ruim met halfopen luxe badkamer voorzien van stoomcabine (gezamenlijk oppervlak ca. 35 m²) en een slaapkamer van 8 m². Het achterhuis wordt verwarmd met een eigen CV-ketel.

Bijzonderheden:
- Sanitair met hoog afwerkingsniveau.
- Verwarmingsketels worden alleen gebruikt voor de verwarming. De warmwatervoorziening geschiedt door elektrische boiler van 300 liter. De keuken is voorzien van een kleine close-in boiler.
- Complete behoefte aan elektriciteit wordt volledig opgewekt door de 42 zonnepanelen (geïnstalleerd in 2015 en 2016). Dus u betaalt alleen voor gas. Gasverbruik was in 2017, 1700 m³ (alleen koken en verwarmen).
- Verwarmingssysteem is gekoppeld en kan dus ook op 1 ketel werken.
- Vrijstaande stenen schuur in 2016 opnieuw ingevoegd en nieuwe goten rondom.
- Absolute privacy in de gehele tuin.
- Aparte loods met elektrische roldeur (ca. 5,5 x 10 m, met hoogte van ca. 5 m) ideaal voor bv. stallen van een boot.
- Oude mestsilo met afwatering, tevens geschikt voor paarden als longeerbak.
- Er zijn momenteel open doorgangen tussen het voor- en achterhuis, die eenvoudig afgesloten kunnen worden.
- Los schuurtje voor bijvoorbeeld tuingereedschap van ca. 25 m².
- Op 200 m van de gemeentegrens Groningen
- Twee keer opritten met inrijpoorten vanaf de openbare weg

Lees meer...
Streetview