Boekhors-ong, 9608PW WESTERBROEK

Vraagprijs

€ 499.000 vrij op naam

Woonopp.

136 m2

Perceelopp.

1.850 m2

Omschrijving

TE KOOP:
ROYALE VRIJSTAANDE RIETGEDEKTE SCHUURWONING.


DE WONING:
NOG TE BOUWEN Vrijstaande rietgedekte woning (Bouwnummer 10, TEVENS LAATSTE VRIJE KAVEL) met aangebouwde berging, bijkeuken en werkkamer op de begane grond, 4 slaapkamers en badkamer op de verdieping, op een ruime kavel (circa 1850 m2 ) met EIGEN VIJVERPARTIJ en een FANTASTISCH UITZICHT!

HET DORP:
Westerbroek is een typisch lintdorp. De bebouwing heeft zich ontwikkeld langs de Oudeweg. Hier vindt je de belangrijkste maatschappelijke functies, zoals de kerk, en het dorpshuis (de voormalige school). Rond 1900 was er nog sprake van een vrij open bebouwingsstructuur met veel doorkijkjes naar het achterliggende landschap. In de jaren daarna heeft het zich verdicht tot een min of meer aaneengesloten bebouwingslint. Vanaf de jaren ‘30 heeft het dorp zich aan de oostzijde mondjesmaat verder uitgebreid, eerst langs de Meesterslaan, waar al enkele woningen stonden, en later ook als planmatige uitbreiding daarachter (de Hoflaan).
De meest recente uitbreiding van Westerbroek bevindt zich aan de westzijde waar in de jaren ’90 twee doodlopende straatjes zijn ontwikkeld (de Boekhors). Het woningbouwplan vormt de nieuwe afronding van het dorp aan deze zijde.
Wat verder opvallend is aan het dorp Westerbroek, is dat de bebouwing consequent met de achterkanten aan het landschap grenst. Dit geldt uiteraard voor de bebouwing langs de linten, maar ook voor de planmatige uitbreiding.
Over het algemeen worden de achterkanten goed ingepakt met groen, onder meer te danken aan de twee grote bospercelen aan weerszijden van het dorp. Dit geeft het dorp een groene, zachte uitstraling richting het landschap.

HET PLAN:
De woningen worden in LUXE schuurwoning ontwerp uitgevoerd met wisselend een pannen of een riet gedekte kap.
In totaal omvat het project 3 vrijstaande woningen, 4 rijwoningen en 2 twee- onder- een kapwoningen. De woningen zijn in verschillende types te realiseren en geheel naar eigen smaak en wens vorm te geven met meer- en minderwerk opties. Standaard worden de woningen bijna energie neutraal opgeleverd met een CO2 gestuurd warmte- terug- win installatie, vloerverwarming- en koeling, luchtwarmtepomp, domotica systeem, zonnepanelen en uiteraard zeer goede isolatie. De woning wordt opgeleverd exclusief keuken, sanitair en tuininrichting.

TOT SLOT:
De aangeboden woning maakt deel uit van het nieuwbouwproject 'Boekhors II' gelegen in Westerbroek onder de rook van de stad Groningen. Het project is een uitbreiding van de gelijknamige straat in het dorp. Westerbroek is een typisch lintdorp omgeven door bos en landerijen met goede verbindingen richting de stad en ommeland.
Voorzieningen zoals een dorpshuis, verenigingen en fiets- en wandelgebieden zijn in het dorp aanwezig. Overige voorzieningen bevinden zich in de omringende dorpen, Haren, Harkstede, Hoogezand en de stad, allen op enkele autominuten gelegen. Het project wordt fraai passend binnen het landelijke karakter van Westerbroek vorm gegeven.


Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Lees meer...
Streetview